Cumpărăm bilete de avion ieftine în 5 paşi!

Cursa TAROM: Bucuresti - Riga În rândul prietenilor mei, am renumele de a găsi bilete de avion la preţuri foarte mici. Care este secretul meu? În primul rând, am mult noroc şi probabil că îmi doresc foarte mult să ajung în anumite locuri şi toate elementele călătoriei curg uşor, înspre ţintă.
Şi dacă aş lăsa norocul la o parte?... :D Ei bine, acum vreo câteva săptămâni am cunoscut un ceh care e un şi mai mare maestru în găsirea biletelor de avion-„chilipir”. L-am tras eu un pic de limbă, nu mi-a vândut toate ponturile, dar m-a făcut curioasă şi m-am pus pe căutat. Iar ceea ce am descoperit vă voi dezvălui şi vouă şi voi adăuga metodele mele, pe care mă bazez de la începutul începuturilor şi la care nu aş renunţa nici în ruptul capului!

  1. Faceţi-vă o listă cu locurile pe care doriţi să le vizitaţi. Obişnuiţi-vă să verificaţi în mod regulat zborurile spre destinaţiile dorite. Într-un timp foarte scurt, vă veţi obişnui cu tariful „normal” pentru biletele de avion şi veţi şti imediat care sunt ofertele care nu trebuie ratate. Mai mult, veţi şti care sunt companiile aeriene cu cel mai bun preţ pe ruta dorită.
  2. Fiţi activi şi la curent cu noutăţile! Abonaţi-vă la companiile aeriene preferate pe Facebook şi la newsletterul fiecăreia dintre ele. Astfel, vă asiguraţi că nu rataţi nicio ofertă şi credeţi-mă că multe dintre ele sunt făcute publice prin aceste două moduri!
  3. Utilizaţi, ca primă etapă de căutare, o pagină web ca www.vola.ro, de exemplu. După ce găsiţi zborul dorit, efectuaţi o căutare direct pe pagina oficială a companiei aeriene cu cel mai mic preţ. Deşi în ultima perioadă, Vola prezintă oferte foarte bune şi, din câte am văzut, nu mai calculează comisioane în preţul biletelor, este bine să vă asiguraţi. Puteţi economisi chiar şi 30-40 EUR/zbor dacă verificaţi şi pagina oficială a companiei aeriene respective! [Vola vă permite şi setarea unor alerte de călătorie, până la 3 destinaţii/e-mail. Profitaţi de această funcţionalitate!]
  4. Accesaţi www.yapta.com, pagină web pe care puteţi seta alerte de călătorie pentru destinaţiile favorite. Veţi fi anunţaţi nu numai de scăderea/creşterea preţului biletelor de avion selectate, dar veţi putea obţine chiar şi returnări de bani în cazul în care faceţi o rezervare, iar preţul respectivului bilet scade ulterior! [În cazul în care urmăriţi foarte multe zboruri, veţi fi informaţi săptămânal, şi nu la fiecare schimbare a preţului. Accesaţi contul vostru şi verificaţi în mod regulat evoluţiile preţurilor.]
  5. Accesaţi www.farecompare.com în cazul în care nu cunoaşteţi cu exactitate data la care doriţi să zburaţi. Aici puteţi seta originea şi destinaţia, datele de zbor rămânând deschise. Ar trebui să fiţi anunţaţi atunci când se descoperă oferte foarte bune sau când preţurile scad brusc. [În cazul în care urmăriţi foarte multe destinaţii, alertele nu vor funcţiona în mod corect. Accesaţi contul vostru şi verificaţi în mod regulat evoluţiile preţurilor.]        
Atunci când vă planificaţi călătoria, luaţi în considerare şi următoarele aspecte:
-          Zilele în care puteţi obţine prin rezervare cele mai mici preţuri la bilete de avion sunt marţi şi miercuri; cele mai scumpe sunt la sfârşit de săptămână. [De obicei, companiile aeriene cele mai puternice lansează preţurile lunea. Concurenţii lor îşi lansează preţurile marţi dimineaţă, astfel că cele mai mari şanse le aveţi dacă iniţiaţi căutarea şi cumpărarea marţi sau miercuri după-masă.] 
-          Cele mai ieftine zboruri decolează miercuri, marţi şi sâmbătă. Cele mai scumpe sunt vineri şi duminică.
-          Planificaţi-vă călătoria, respectiv achiziţia biletului de avion, cu cel puţin 3 luni înainte de plecare. [Eu am obţinut preţuri optime fie rezervând cu 2 luni înainte de plecare, fie cu 9 luni înainte.]
-          Pentru greşeli de tarifare ale companiilor aeriene, accesaţi www.skoovy.com. Această acţiune poate fi riscantă, deoarece nu toate companiile aeriene îşi asumă responsabilitatea în cazul vânzării biletelor de avion la preţuri cu adevărat mici. Dar, în cel mai rău caz, vi se vor returna banii. Un mic sfat: nu faceţi şi rezervări de cazare, atracţii etc. cel puţin în prima săptămână după achiziţionarea unui astfel de bilet.

Călătorii frumoase! ;)


Completări la 07.10.2019:

Ce mai folosesc eu în ultima perioadă?

…că am trecut la aplicaţii, preferata mea este Hopper. Ce face ea? Preconizează scăderea / creşterea preţului biletelor de avion, spunându-vă când să aşteptaţi şi când să rezervaţi.

…mai este şi Hitlist. Dacă doriţi oferte de ultim moment – poate un weekend getaway la un preţ excelent –, instalaţi-vă aplicaţia.

…un buletin la care să vă abonaţi: Scott’s Cheap Flights – îl asociaţi cu punctul 3 de mai sus şi vă alegeţi cu un chilipir de toată frumuseţea!

Că tot veni vorba de 3), folosesc foarte mult Skyscanner pentru comparaţii – îmi place funcţionalitatea Everywhere.

Cu toate acestea, pe momondo am găsit cele mai bune oferte – încercaţi mai ales varianta Multi-City; sunt nişte preţuri fantastice!

Tendinţele se tot schimbă. Dacă în cazul companiilor low-cost, încă veţi avea cele mai bune preţuri pe site-urile lor, în cazul companiilor de linie, s-ar putea ca motoarele de căutare de mai sus să vă uimească.
Două sfaturi, la final: căutaţi bine de tot înainte de a rezerva şi luaţi autobuzul / trenul pe distanţe scurte – Planeta are nevoie de asta. J

2 comments:

  1. Într-adevăr, sunt niște sfaturi extrem de folositoare. Îți urez mult succes în călătoriile viitoare!

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult! Asemenea! :)

    ReplyDelete

© Olivia-Petra Coman, 2019 | Photographer: © Marcel Bancila. Powered by Blogger.