Eseu foto_Deltă

Am fost rugat să scriu un „guest blog article” pe blogul prietenei mele (vrând-nevrând) şi iată că am dat cu drag curs invitaţiei!
Cum nu eu sunt geniul creator al familiei, vă invit să citiţi blogul dinainte despre Deltă scris de ea – adevăratul geniu creator al familiei. :)
Cum invitaţia a fost să pun nişte poze (minimum 5) şi să scriu o mică poveste despre ele, şi cum eu sunt puturos, am ales fix 5 poze. Vă invit, aşadar, să poftiţi a vă uita la ele şi la ce-am scris dedesubtul lor ca să le dau o noimă.

Nuferi la Parches

1. Nufăr alb stingher pe unul dintre sutele de plauri de pe lacurile din jurul Parcheşului – frumos loc, pe care vă invit cu drag să-l cercetaţi.

Noapte la Parches

2. Stoicul nostru cort în lumina lunii şi a unei frontale luate de Petra, pe care nu am fost de acord să o cumpărăm, că arăta ca o chinezărie. :) Evident, greşeala mea!

Pui de gainusa de balta in Parches

3. Pui de găinuşă de baltă învăţând să zboare ca şi pregătire pentru lungile drumuri spre ţările (mai) calde, când la noi e frig. :)

Canalul principal din Parches

4. Vedere de ansamblu a zonei din jurul Parcheşului şi punctul nostru de plecare cu caiacele către lacurile mici din jur. Şi doi pescari tot mici, în stânga jos.

Barza de la Manastirea Saon

5. Barză albă, cunoscută şi sub denumirea ştiinţifică de „cocostârcul curios din grădina mănăstirii, care dă ocoale cortului nostru dis-de-dimineaţă, şi, cum dinăuntru înspre afară din cort nu se vede, ci doar se aude, te face să crezi că-i mistreţ sau altă lighioană – asta dacă eşti sperios, nu curajos ca noi”. 


Text & fotografii: Marcel Băncilă

No comments:

© Olivia-Petra Coman, 2019 | Photographer: © Marcel Bancila. Powered by Blogger.