Primăvara la mare

Frig sau cald? Dar apa? (încep o nouă triadă)

Marea noastră-i fermecătoare mereu. E drept, am fost mai întâi iarna, de două ori, înainte de a o vedea şi simţi primăvara. Vă spun tot ce-am descoperit în continuare.

Marea Neagra-n aprilie

 

La ce să fim atenţi primăvara, mai ales de Paşti

Cu cazările vă veţi descurca, însă cu mesele vor fi probleme. Cele mai multe restaurante şi brutării vor fi închise de Paşti. Mai sunt, însă, oameni minunaţi care vă vor umple masa cu bunătăţuri fără a aştepta nimic în schimb. ↓

 

Loc fain de dormit

Relax Eaza – Casa cu Hamac este un loc tare fain, deschis, larg, plin de veselie şi hamace. Te relaxezi, dormi bine şi te rupi de tot, chiar şi într-un oraş atât de mare! Iar cea care se ocupă de loc este un suflet minunat!

 

Loc fain de luat masa

Gândind în afara liniilor clasice, am ajuns la un restaurant tătăresc (Blvd. Mamaia nr. 37), ei nesărbătorind în respectiva perioada. Preparatele au fost doar vegane (pentru livrări, îl găsiţi sub numele „100% vegan”), însă foarte gustoase. Marcel, iubitor de carne, era atât de înfometat, că nu a avut nimic împotrivă. Am putut servi masa pe terasă, cu ceai din partea casei. Tocăniţa de bame nu o voi putea uita uşor.

Pranz/cina de Pasti, Constanta

Diferenţele noapte/zi

Mari. Am dârdâit noaptea, însă ziua a fost plăcut, chiar şi în fustă, până la apusul soarelui. Dacă nu ar fi bătut vântul, ar fi părut şi mai cald.

 

Vizitatorii

Nu atât de mulţi; veţi fi înconjuraţi de localnici.

 

Ce am făcut nou şi ne-a plăcut? (trecând prin locuri dragi)

Mi-am făcut baia lunară la Cap Midia – este plaja din România de care nu mă mai satur! Surprinzător, a fost mai cald în apă decât afară. Aşadar, se poate înota lejer la mijloc/final de aprilie în Marea Neagră. 

Baie in mare, Cap Midia

Partea nouă? Plimbarea pe dig, la stânga plajei, dătătoare de privelişti minunate!

Plimbare la Cap Midia

Nu mai fusesem la Farul Genovez de când eram copil şi mă găseam la Constanţa cu ai mei, aşa că m-am bucurat să îl revăd. Întreaga zonă veche a marelui nostru port mi se pare fascinant de frumoasă. 

M-a salvat caciulita de frig; Farul Genovez, Constanta

Auzisem că de pe Digul de Nord se pot vedea uneori delfini, aşa că am fost acolo cu Marcel, înainte de apus. Nu s-a întâmplat întâlnirea cu minunatele animăluţe de această dată, însă a fost tare drăguţă plimbarea. M-a gonit un pic răcoarea serii.

Digul de Nord, Constanta

Înainte de a pleca mai departe, înspre Deltă adică, am făcut o ultimă oprire în Mamaia, cât să îmi aduc aminte de bucăţi din verile adolescenţei mele, petrecute pe-acolo. Am ales Plaja Vega, în amenajări pentru 1 Mai ce sta să vină.

Pe Plaja Vega, Mamaia

 

Mie mi-a plăcut. Era un aer de je-ne-sais-quoi în mine şi în jur – fain, boem şi menit să aibă o continuare.  

No comments:

© Olivia-Petra Coman, 2019 | Photographer: © Marcel Bancila. Powered by Blogger.